Objevujte nové turistické cíle roku 2024

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Za vinařem do Velkých Bílovic 2024

Vinné sklepy ve Velkých Bílovicích se postupně od dubna otevírají pro širokou veřejnost. Nejedná se o ledajaké otevření, rovnou startuje akce Za vinařem! Co to znamená? Až do 28. srpna 2024, po celou turistickou sezonu, bude mít ve Velkých Bílovicích službu 4 – 5 vinařství každý týden.
Velké Bílovice, Jihomoravský kraj

Plzeňské historické podzemí za svitu baterek

Máte pro strach uděláno? Pak si nenechte ujít speciální prohlídku Plzeňského historického podzemí pouze za svitu baterek!
Plzeň, Plzeňský kraj

Křest třetího dílu Šikmého kostela

Ve stylovém prostředí šaten proběhne povídání autorky knihy Karin Lednické s moderátorkou Katkou Huberovou, bude čas i na otázky a autogramiádu.
Ostrava, Moravskoslezský kraj

Mezinárodní pivní festival 2024 v Litoměřicích – Zlatá pivní pečeť

Zveme vás na 34. ročník Mezinárodního pivního festivalu. V roce 2024 probíhá festival na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích.
Litoměřice, Ústecký kraj

Krylování – koncert k výročí Karla Kryla

V roce 2024 si připomínáme dvě výročí spojená s básníkem a písničkářem Karlem Krylem. 80 let od narození a 30 let od úmrtí. V Ostravě ožijí písně Karla Kryla 19. dubna v podání hudebníka Jana Kynčla, který v průběhu večera zahraje průřez celou tvorbou a podělí se i o osobní vzpomínky.
Ostrava, Moravskoslezský kraj

Vsetínský filmový maraton 2024

Vsetínský filmový maraton s pořadovým číslem 26 se uskuteční v kině Vatra Vsetín o víkendu od 19. do 21. dubna 2024.
Vsetín, Zlínský kraj

Noční prohlídky pivovaru Bohemia Regent

Neobvyklá noční prohlídka pivovaru Bohemia Regent vás čeká každý pátek a sobotu 20 hodin.
Třeboň, Jihočeský kraj

Jarní šlapka ve Velkých Pavlovicích

Vítání jara je oslavou příchodu dlouho očekávaného a pro mnohé nejkrásnějšího ročního období. Jeho kouzlo a rozmanitost, hřejivé sluníčko na jarní obloze, probouzející se příroda ... aneb otevírání turistické sezony ve Velkých Pavlovicích.
Velké Pavlovice, Jihomoravský kraj

Nové články na Kudy z nudy

Autokemp Veselka v Jevišovicích

Náš rodinný autokemp leží na pravém břehu vodní nádrže Jevišovice, na dohled od stejnojmenné malebné obce, jejíž centrum je od roku 1990 vyhlášeno památkovou zónou.
Jevišovice, Jihomoravský kraj

Slezskoostravská galerie

Slezskoostravská galerie sídlí v budově slezskoostravské radnice a je kulturním zařízením městského obvodu Slezská Ostrava.
Ostrava, Moravskoslezský kraj

Autokemp Apollo

Kemp se nachází v srdci turistických a cyklistických stezek, v překrásné přírodě Lednicko-valtického areálu.
Břeclav, Jihomoravský kraj

Kafkovská tramvaj v Praze

Prahou projídí na pravidelných linkách “kafkovská tramvaj“ ozdobena ilustracemi české ilustrátorky Simony Lore. Jak zvenku, tak zevnitř tramvaje si můžete přečíst citáty, které vám zkrátí cestu a možná i přivedou k zamyšlení.
Praha 9, Praha

Přírodní krásy Trojanovic – turistické trasy

Trojanovice jsou skvělým výchozím bodem pro poznání přírodních krás chráněné krajinné oblasti Beskydy. Inspirací k výletům na ta nejzajímavější místa jsou turistické trasy Přírodní krásy Trojanovic. Z tras všech obtížností si vyberou nároční turisté, aktivní senioři i rodiny s dětmi.
Trojanovice, Moravskoslezský kraj

Naučná stezka Veřovické vrchy

Naučná stezka Veřovické vrchy představuje historické a přírodní zajímavosti Veřovických vrchů, s historií výroby skla, hospodařením v lesích, přírodními rezervacemi Trojačka a Huštýn i chráněnou krajinnou oblastí Beskydy, které jsou Veřovické vrchy součástí.
Valašské Meziříčí, Zlínský kraj

Krása paličkování

Výstavu nazvanou Krása paličkování společně připravily Dům gobelínů, kulturních tradic a řemesel s účastníky Akademie umění III. věku při Základní umělecké škole V. Nováka v Jindřichově Hradci (výtvarný obor – paličkovaná krajka). Slavnostní vernisáž se koná v pátek 26. dubna v 16 hodin.
Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Přírodní rezervace Trojačka

Přírodní rezervace Trojačka se nachází na svazích Veřovických vrchů v chráněné krajinné oblasti Beskydy. Chráněn je komplex listnatých smíšených porostů s fragmenty přírodních suťových lesů ve věku okolo 170 let
Hodslavice, Moravskoslezský kraj