100 tipů, kam jít na procházku v Praze

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Divadelní Flora 2024

Od 10. do 25. května bude Olomouc hostit další ročník festivalu Divadelní Flora. Jedna z největších středoevropských přehlídek nabídne okolo sedmdesáti akcí – vedle oceňovaných divadelních inscenací také spoustu hudebních produkcí, filmů, besed, workshopů či seminářů. Letošní motto je volnost.
Olomouc, Olomoucký kraj

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024

Pořadatelem 87. světového šampionátu v ledním hokeji je v roce 2024 Česká republika. Mistrovství v hokeji se bude konat od 10. do 26. května v Praze a Ostravě.
Praha 9, Praha

Litické hvězdobraní 2024

Další ročník setkání astronomů pořádá hrad Litice. Pro veřejnost přednášky a pozorování noční i denní oblohy. Pro veřejnost budou připraveny přednášky a pozorování noční i denní oblohy.
Záchlumí, Pardubický kraj

Dva písaři fest: festival psaní, papíru a kaligrafie

Víkendový festival pro milovníky psaní a papíru má na programu přes tři desítky kurzů a dílen, kde mohou účastníci proniknout do tajů kaligrafie, knihařství a papírové tvorby. V sobotu 11. května čeká návštěvníky specializovaný Papírový trh, zábavu nabízí program i dětem.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Muchova stezka – Mucha a fotografie

Muchova stezka každoročně v období od května do října představuje tvorbu Alfonse Muchy z různých tematických úhlů. Muchova stezka 2024 objeví Muchu jako geniálního fotografa a bude poutavým záznamem osobních životních vizí umělce, skutečného a nefalšovaného mistra fotoaparátu.
Ivančice, Jihomoravský kraj

Slavnostní zahájení lázeňské sezony 2024 v Poděbradech

Zažijte nejen relax při procedurách, ale také program na lázeňské kolonádě v Poděbradech ve dnech 10.5.-12.5.2024. Program bude zahájen v pátek slavnostním koncertem v centrálním lázeňském parku na kolonádě. V sobotu bude program pokračovat u Havířského kostelíka a opět v lázeňském parku.
Poděbrady, Středočeský kraj

Valtické vinné trhy

Nejstarší celostátní soutěž vín s mezinárodní účastí v ČR a dvoudenní ochutnávka pro širokou veřejnost milovníků vína.
Valtice, Jihomoravský kraj

Valtické vinné trhy na zámku Valtice

Přijďte si vychutnat až 650 vzorků vín.
Valtice, Jihomoravský kraj

Nové články na Kudy z nudy

Slavnosti slunovratu v Liberci

Slavnosti slunovratu na Lesním koupališti v Liberci.
Liberec, Liberecký kraj

Otevření Místodržitelského paláce v Brně

První část rozsáhlé rekonstrukce Místodržitelského paláce je hotová a nám nezbývá nic jiného, než po roce přivítat všechny milovníky umění, kultury a dobrodružství.
Brno, Jihomoravský kraj

Umění do kapsy v Moravské galerii v Brně

Inspirací k vytvoření edukační expozice se stala Rozum do kapsy – malá kapesní encyklopedie. Stejně jako tyto malé knížečky, i expozice Umění do kapsy má za cíl poskytnout výběr základních poznatků, znalostí a dovedností, které by měl o umění znát každý návštěvník galerie.
Brno, Jihomoravský kraj

Vesna 2.0 v Jurkovičově vile

Ke konci května proběhne v Jurkovičově vile zahájení výstavy Vesna 2.0 fotografky Michaely Karásek Čejkové a multidisciplinární umělkyně Veroniky Velčovské Jirouškové. Výstava reaguje na různé souvislosti a vztahy, jimiž je opředena Jurkovičova vila.
Brno-Žabovřesky, Jihomoravský kraj

Hon na Jednorožce v divadle Minor

Dobrodružný příběh podle skutečné události, která se stala v 50. letech minulého století.
Praha 1, Praha

Historická rádia

Výstava starých rádií ze sbírek Vlastivědného klubu Votice.
Votice, Středočeský kraj

Zážitek ve virtuální realitě v Muzeu Josefa Hoffmanna

V precizně rekonstruované virtuální prodejně si lze zblízka prohlédnout předměty vyrobené podle návrhů Josefa Hoffmanna a Wiener Werkstätte.
Brtnice, Kraj Vysočina

Říše divů

Výstava ateliéru výtvarné tvorby Základní umělecké školy Votice.
Votice, Středočeský kraj