100 tipů, kam jít na procházku v Praze

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Řípská pouť 2024

Přijďte se pobavit na Řípskou pouť pod slavným Řípem. I letos bude 26. 4.2024 – 28. 4.2024 plná atrakcí, stánků a skvělých programů.
Krabčice, Ústecký kraj

Noční prohlídka v Mořském světě

Mořský svět je ideální místo pro prožití rodinného výletu. A to nejen ve dne, ale také večer! Každý poslední pátek v měsíci se zde koná noční prohlídka!
Praha 7, Praha

Zahradnické trhy v Kuksu

Zahradnické trhy nabídnou široký sortiment balkónových i zahradních rostlin, ovocných stromků, skalniček, kaktusů a doplňkového tematického zboží.
Kuks, Královéhradecký kraj

Světozor Dvacet

V dubnu kino Světozor oslaví 20 let novodobé historie provozu třídenní přehlídkou filmů, které jsou v české distribuci opomíjené, ale o to víc je stojí za to vidět. Kromě filmového programu rozzáří schodiště u pokladny nová světelná instalace. Oslavy proběhnou od 26. do 28. dubna.
Praha 1, Praha

City Nature Challenge 2024

V pátek 26. dubna 2024 startuje už 7. ročník mezinárodní přírodovědecké výzvy City Nature Challenge. Cílem projektu je ukázat, že i příroda ve městech může být unikátní a bohatá, a je potřeba ji chránit.
Praha 1, Praha

Jan Žižka 600 let

Hrdina a boží bojovník nebo padouch, mordýř a násilník? V Galerii Stará radnice v Táboře bude k 600. výročí úmrtí husitského vojevůdce Jana Žižky otevřena výstava Jan Žižka 600 let. Výstava potrvá od 26. 4. 2024 do 11. 5. 2025.
Tábor, Jihočeský kraj

Sochy z písku v Lednici 2024

V Lednici na Moravě můžete navštívit výstavu soch z mořského písku. Letos výstava začíná již v pátek 26. dubna 2024 a potrvá do konce října.
Lednice, Jihomoravský kraj

UmTrh na Palachově náměstí

UMtrh je nejen umělecký rukodělný trh s malým street food festivalem, ale hlavně je synonymem relax zony v centru Prahy.
Praha, Praha

Nové články na Kudy z nudy

Přístaviště Brandýs nad Labem

V Brandýse nad Labem se staví přístaviště pro osobní lodní dopravu. Bude se nacházet na plavebním kanále nedaleko Jezdeckého klubu Stará Boleslav. Otevřít by se mělo v červnu 2024.
Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Středočeský kraj

Zmizelí sousedé

Proč se v ulicích nacházejí tzv. stolpersteiny? Víte, kde se ve vašem okolí nacházela synagoga? Vyprávěli vám vaši prarodiče o svých sousedech, kteří zmizeli za války? Co k jejich zmizení vedlo? Mohl nebo nemohl tomu někdo zabránit?
Ostrava, Moravskoslezský kraj

Den otevřených dveří Dřevěnek na Borku v Třinci

V roce 2023 byla dokončena obnova dvou památkově chráněných dřevěnek v části Třince Borek, které představují poslední pozůstatek dělnické kolonie Třineckých železáren. Objekty budou bezplatně přístupné veřejnosti v rámci dne otevřených dveří u příležitosti výročí 20. let od vstupu Česka do EU.
Třinec, Moravskoslezský kraj

Čarovné bylinkové odpoledne

Máte doma čarodějný kostým? Hoďte ho na sebe a užijte si vstup zdarma do expozice Sokolí svět v Domě přírody Českého ráje! Navíc si můžete namíchat léčivé lektvary!
Turnov, Liberecký kraj

Hurá do pravěku!

Poznejte a vyzkoušejte si práci archologů a paleontologů. V čem se liší? Najdeme u nás dinosaury? Jak se žilo v pravěku? Zábavně naučný den pro celou na větrném mlýně v Kuželově.
Hrubá Vrbka, Jihomoravský kraj

Dřevěnky na Borku

V roce 2023 byla dokončena obnova dvou památkově chráněných dřevěnek v místní části Třince Borek. Domy jsou poslední pozůstatek dělnické kolonie Třineckých železáren. Hlavním cílem bylo tyto objekty zachovat a zpřístupnit veřejnosti.
Třinec, Moravskoslezský kraj

Autokemp Dobřichovice

Autokemp Dobřichovice se nachází na břehu řeky Berounky přímo u jezu, naproti dobřichovickému zámku. Autokemp nabízí chatky, prostor pro stany, přípojky pro karavany i vodáckou půjčovnu.
Dobřichovice, Středočeský kraj

Sluneční ostrov v Českých Budějovicích

Nový rekreační areál u řeky Vltavy by měl v Českých Budějovicích vzniknout do léta 2025. Nabídne přírodní prostředí s řadou odpočinkových ploch, mola a zpevněný přístup do řeky.
České Budějovice, Jihočeský kraj