100 tipů, kam jít na procházku v Praze

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Legiovlak 2024

Legiovlak je projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií.
Klatovy, Plzeňský kraj

Čokoládová tretra 2024

Po 64. se uskuteční unikátní závod pro děti od 6 do 11 let Čokoládová tretra. A podvanácté za hranicemi rodné Ostravy. Po osmé pak i na Slovensku.
Břeclav, Jihomoravský kraj

Otevírání Mlejnku z Víru a Strašidelného podzemí

Rok se s rokem sešel a na dvorku Horáckého muzea dojde opět symbolickým vylitím džbánku do náhonu ke spuštění hlavní sezony Mlejnku z Víru.
Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina

Lidová slavnost v Měšťanské besedě aneb Prvorepublikové návraty

Slavnost pořádána Základní školou UNESCO Uherské Hradiště a Slováckým muzeem konající se k příležitosti ukončené rekonstrukce budovy.
Uherské Hradiště, Zlínský kraj

Den otevřených dveří v Hrzánském paláci 2024

Úřad vlády ČR v roce 2024 opět pro veřejnost zpřístupňuje historické vládní vily a paláce. Hrzánský palác lze letos navštívit třikrát – 8. a 18. května 2024 a pak 7. září 2024.
Praha 1, Praha

Jízdy historických souprav po celý den na lince C

V květnu to bude již 50 let, co na lince C vyjelo první pražské metro. Využijte jedinečné příležitosti svézt se ve středu 8. května 2024 historickou soupravou.
Praha, Praha

Den otevřených dveří v Senátu

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Senát Parlamentu ČR každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří. Kromě historických prostor Valdštejnského paláce se podíváte i do běžně nepřístupných prostor, Jednacího sálu nebo Kolovratského paláce.
Praha 1, Praha

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně ČR

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří, které umožňují nahlédnout i do míst, která bývají jindy uzavřená.
Praha 1, Praha

Nové články na Kudy z nudy

Řezbářské sympozium v Ratibořicích

Česká Skalice pořádá již 3. ročník řezbářského sympozia, tentokrát v Ratibořicích u restaurace a penzionu Viktorka.
Česká Skalice, Královéhradecký kraj

Komentovaná prohlídka výstavy V rytmu kultu s Jakubem Hvězdou

Seznamte se s malířem Jakubem Hvězdou a jeho tvorbou. Absolvent Ateliéru malířství Ivana Csudaie na VŠVU v Bratislavě v malbě vychází z drobných či opakovaných pozorování v krajině.
Tišnov, Jihomoravský kraj

Lesem s myslivcem

Zažijte v sobotu 11. 5. 2024 na Špilberku nezapomenutelný den plný přírody a dobrodružství, který připravuje Muzeum města Brna ve spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou.
Brno, Jihomoravský kraj

Jeníček a Mařenka

Taneční horor. Chudý dřevorubec, dvě děti a zlá macecha. Tak zlá, že děti vyhnala z jejich domova. Temný les, vlci, netopýři a do toho všeho ta příšerná Ježibaba v podivné chaloupce. Komu je jen podobná, babice jedna? Zachrání se Jeníček s Mařenkou?
Praha 1, Praha

Check it na Výstavišti – Máří

Třetí série letních openair koncertů na Výstavišti je tu! Přijďte přivítat léto společně se zpěvačkou Máří.
Praha 7, Praha

Sklizeň 2024

Letošní úroda umění na Gymnáziu Prof. Jana Patočky. Jak na gymnáziu probíhá výtvarka?
Praha 2, Praha

Hamletek

Nejslavnější příběh o problémech s rodiči všech dob. “Čau, já jsem Kuba, ale říkají mi Hamletek. Stala se mi pěkně blbá věc – s mámou se máme stěhovat do Radotína! Proč jako nemůže být všechno jako dřív? A kam vůbec zmizel táta? Jít nebo nejít? Jak to rozhodnout? "
Praha 1, Praha

Camp Borová

Kemp rodinného typu, který nabízí ubytování v chatách a apartmánech a místa na stany a karavany. K dispozici je bazén.
Polička, Pardubický kraj